Aluminium Scheepsbouw

Waarom aluminium

Bloemsma Aluminiumbouw maakt gebruik van speciale corrosiebestendige aluminiumlegeringen die uitermate geschikt zijn voor langdurige blootstelling aan zeewater.

Het soortelijk gewicht van aluminium is aanmerkelijk lager dan dat van staal; het gewicht van een aluminium romp is ongeveer 35% lager dan een stalen romp van dezelfde lengte. Het lagere gewicht heeft tal van voordelen en maakt het bijvoorbeeld mogelijk om kleinere motoren te installeren met als gevolg minder brandstofverbruik en een grote range.

Ook ten opzichte van glasvezel versterkte polyester rompen is aluminium aanzienlijk in het voordeel: botsproeven hebben aangetoond dat vergelijkbare krachten een polyester romp doen breken waar de aluminium romp er slechts een deuk aan overhoudt.

Waarom Bloemsma

Door Bloemsma’s speciale bouwmethodes en -technieken is de werf in staat sneller en strakker te bouwen. Bloemsma Aluminiumbouw levert, in een relatief korte bouwtijd, uitzonderlijke sterke en hele strakke casco’s. Dit vertaalt zich in een aanzienlijke besparing op arbeids- en materiaalkosten tijdens het schilder/lakproces – dus een lagere kostprijs voor een casco – en minstens zo belangrijk: minimale toename van gewicht.

Heeft u vragen?

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op. Bel naar +31 (0) 515 23 25 28 of verstuur een bericht via onze contactpagina. We staan u graag te woord!